היי נעים מאד, אני שונטל. אשפית בישול טבעוני. טבעונית.
מפתחת מתכונים ומנחת סדנאות בישול טבעוני.
כיף שבאתם – יהיה שמח וטעים !
משתפת בסיפור המסע שלי עם הטבעונות וחוביזה העסק שלי, דרכו אני מגשימה את החיים בטבעונות ללא פשרות : מוסרי, טעים, קל ומהנה
איך אני עושה את זה?
בסדנאות הבישול שפיתחתי – בהן אני מלמדת איך לבשל אוכל טבעוני טעים.
בשיטות בישול וטיפים רבים מנסיון של שנים במטבח – שיהיה קל ומהנה להכין.
וכמובן – מוסרי.
אני יכולה לספר לכם כמה אני מומחית לבישול טבעוני טעים, לספר שטבעונים ולא טבעונים אוכלים ומתפלאים מול טעמים שאני מגישה, ושאחד ההישגים שלי הוא שטבענתי את המטבח המרוקאי, את המתכונים המסורתיים שבישלתי עם אמא וסבתא, וכן עברתי את המבחן ולא העיפו אותי מהעדה…
אבל
אני מעדיפה להזמין אתכם לטייל כאן בין המתכונים במסע הקולינרי היצירתי , להזמין אתכם להשתתף בסדנאות הבישול החוויתיות שיוצאים מהם עם ידע, טעם טוב וחשק לבשל, או להתפנק עם סל פיקניק ייחודי, עמוס באוכל כזה שמתאים לבראנץ׳ מפתיע בחוץ, לחגוג ולבלות.
ואתם בעיקר מוזמנים ליהנות איתי מהשפע שיש לצומח להציע לנו, בלי להתפשר וליהנות כל הדרך.
הסיפור של חוביזה או איך הפכתי לעצמאית בתחום?
אני רוצה לקחת אתכם איתי שלוש שנים מהיום. אוגוסט 2015
צומת גלילות, הסינמה סיטי, משרדי מטה של אחת מחברות המזון הגדולות במשק הישראלי.
במשרד מרווח, חלון לפטיו, שומעת מוסיקה, אני על עקבים גבוהים, מדוגמת מסודרת לגמרי, יושבת מול מסך גרפיקאים ענק. ואני היחידה בחברה כולה ובמטה של 500 איש שיש לה כזה מסך….
בקיצור, יושבת מול המסך ו- מתכווצת לי הבטן
לא מסוגלת לעבוד, קמה לשתות קפה, להתרענן, לפטפט, מחליפה מוסיקה לא מסוגלת.
מה שיש לי מול העיניים זו מצגת בנושא יבוא עגלים. והמצגת טבלאות ותמחורים ונתחים
ואני רואה בעלי חיים – לא מוצרים.
בנקודה זו אני כבר שנתיים וחצי טבעונית, אני כבר עשר וחצי שנים בתנובה, במסגרת תפקיד ביחידת הדוברות אני עובדת ישירות מול סמנכלים ומנכל החברה, כבר עשיתי מצגות בנושא מזון, מאמאעוף ומוצרי החלב,אבל המצגת הזאת, המצגת הזאת גרמה לי לקבל החלטה.
הקונפליקט בין הבית השני שלי – מקום העבודה, לבין החיים האישיים שלי בבית שלי מביא אותי למקום שהשינוי האישי שלי הופך להיות היעוד שלי, המסע שלי.
החלטתי לוותר על הנוחות, הביטחון הכלכלי –תעסוקתי, הגשמה מקצועית שבתפקיד בתנובה, לטובת המסע שלי – שמטרתו לחיות בטבעונות ללא פשרות. לחיות לפי האמת שלי. עבורי, עבור משפחתי ועבור כל מי שיצטרף אלי למסע.
מה זה אומר מבחינתי טבעונות ללא פשרות : חייב להיות טעים, קל ומהנה, מוסרי.
אז עזבתי את תנובה.
יצאתי לימים של עצמאות, של חופש תודעתי, של לחלום ללא גבולות ואני מטיילת בבוקר עם הכלבות שלי קיילבובה,עם טרנניג קרוע, קוקו של עוזרת בית, מבסוטית, בשדות ירוקים, מוקפת גבעות של חוביזה
ואני אומרת לעצמי איזה יופי !!! זה אוצר מהטבע ! זה סופר –פוד !
ואני יודעת מה לעשות עם זה – העלים האלה זה תענוג!! מכניסה בקציצות, מקפיצה עם שום ובצל על פולנטה, מגלגלת לממולאים, בקיצור חוזרת הביתה מביאה שקיות, קוטפת, נכנסת למטבח מבשלת מטגנת מגלגלת ו…
נולד העסק שלי – חוביזה
וככה – בתשוקה ושמחה אדירה להעביר ידע לכל מי שרוצה ללמוד, להיחשף לבישול עשיר צבעוני ומשמח, אני מקדמת את האג׳נדה הטבעונית שאני כל כך מאמינה בה.
מה לי ולבישול?
לפעמים אני חושבת שלא הייתה לי הרבה ברירה או בחירה…פשוט גדלתי במטבח.
נולדתי ברעננה, בת שישית – בת זקונים במשפחה ממוצא מרוקאי, לאמא שהיא בשלנית אינטואיטיבית מופלאה, מארחת קפדנית ונדיבה בגישה שהאורח הוא מלך – מבחינת קבלה, יחס וכמובן האוכל המוגש!
ועבורי היא קוסמת שיוצרת קסמים בסירים הגדולים, עם התבלינים הצבעוניים, הירקות הטריים, ההתרגשות מפרי ראשון לעונה, ירק עונתי רענן, המוסיקה ברקע ודיבורים אל העוגה בתנור והקציצות בסיר.
ככה גדלתי, נצמדתי אליה וזה היה ביה״ס לבישול ולאירוח הכי טוב שיכול להיות. זמן איכות שבו היא משתפת, מלמדת, מגלה סודות ומאפשרת להתנסות.
בבית בו גדלתי האוכל הוא משמעותי ביותר בתקשורת, ביחסים. הוא שפה. ה -כ- ל היה סביב אוכל.
שמחות ועצב ודיונים והחלטות ובילוי ופנאי – על השולחן, במטבח הקטנטן שיצאו ממנו תבשילים בכמויות ל- 120 אורחים של בר המצווה…
אז משם באתי – ממשפחה חמה וגם חמת מזג לעיתים.. הרבה חיבוקים ודיבור פתוח וקרבה ואכפתיות, והאוכל היה עוד דרך לבטא סקאלה של רגשות. מאד התחברתי לזה.
מצאתי שאני מדברת עם האחים שלי שמתקנים את האופנוע בחצר דרך הסנדוויץ הכי מושקע שיכולתי להכין, שאני מפלסת לי מעמד במשפחה, כילדה בת 12 כשאני מפנקת בארוחת בוקר יצירתית בשבת…
ביליתי שעות במטבח עם אמא, קפצתי למטבח של סבתא שגרה ממול, ונרדמתי עם ספר הבישול היחיד שהיה בבית – מהמטבח באהבה 🙂 תודה רות סירקיס.
עם השנים וכבר יצאתי ממטבח הוריי, רק התפתחה יותר האהבה והתשוקה למטבח וזה היה תמיד ברקע אבל העיקר – לבשל, לארח, להתנסות במתכונים וחומרי גלם חדשים מתוך סקרנות רבה, מתוך התרגשות.
המון סדנאות בישול בהן השתתפתי הביאו אותי לנוסחה המנצחת לדעתי – איך סדנת בישול צריכה להיות.
קריאה ועיון בבלוגים בעולם ובארץ, מגזינים וספרי בישול – העשירו אותי בידע וטכניקות בישול.
והסקרנות שלי – גרמה להתנסות ולטעום 🙂
ומה הטבענות בעניין? מאד פשוט – נחשפתי לזוועות תעשיית הבשר ותעשיית החלב והחלטתי שאני לא לוקחת בזה חלק. ממש כך. אפשר לומר טבעונות כמעט בין לילה.