מאשיבורגר - ווג׳יבורגר
קציצה משעועית מאש עם look משודרג ודברים טובים שעושים נעים וטעים.
הקציצה ללא גלוטן ואפויה – ממש עומדת בתקן !
כאן בלחמנייה בין הירקות הקלויים, הממרחים ועלה חסה, יש קציצה, טוב, שתי קציצות טעימות בקטע משוגע.שאפשר להגיש ככה באפקט הבורגר ואפשר בצלחת עם טחינה בצד ואפשר לגנוב אחת, טוב שתיים מהקופסה ככה בעמידה.
ההמלצה שלי ותשמעו אותה הרבה – להשרות ולהנביט את הקטניות.
עדיין לא מנביטים? תתחילו בשעועית מאש – היא מגיבה יפה, מחזירה אהבה ומנביטה את עצמה בכיף!
מה צריך?
2 כוסות שעועית מאש מושרית (ורצוי מונבטת! )
1/2 כוס אגוזי מלך
1 כוס שיבולת שועל דקה
2 כפות רסק עגבניות
1/2 סלק בינוני
1 בצל יבש בינוני
2 שיני שום קלופות
חופן עלי פטרוזיליה
רבע כוס מים
כף שמן זית
מלח, פלפל, כמון , פפריקה מתוקה, פפריקה מעושנת, שמן זית
תהליך הכנה:
לחמם תנור ל 180 מעלות
לרפד תבנית בנייר אפייה ולשמן אותן ממש מעט בשמן זית
להכניס את כל החומרים לתוך קערת מעבד מזון ולטחון לתערות אחידה, לא ממרחית אך אחידה.
התערובת צריכה להיות יציבה ונוחה ליצירת קציצות, אם היא רכה מידי – להוסיף מעט שיבולת שועל.
אם קשה מידי – להוסיף כף מים.
בידיים משומנות מעט, ליצור קציצות שטוחות ויפות ולסדר בתבנית,
לאפות עשר דקות, להפוך בעדינות ולאפות עשר דקות נוספות.
אם לא אוכלים מיד – מומלץ לשמור בכלי סגור מיד כשיוצאות מהתנור כדי לשמור על עסיסיות ולמנוע התייבשות.
רוצים להגיש כמו בתמונה?
בתוך לחמניות כוסמין רכות: חרדל, סויונז, עלה חסה קציצה, פסטו פטרוזיליה אגוזי מלך, מעט טחינה פרוסות בטטה צלויה, קציצה, פלפל אדום קלוי, חסה סויונז ופלפל חריף בצד לאמיצים….