קדירה עשירה בקטניות, דגנים וירקות עם טעמים עמוקים - חגיגה לארוחת צהריים חורפית - טעימה אחרי שעתיים וחצי בתנור!
לא תתפסו אותי על חמין של כל הלילה וזה הכי קרוב שתמצאו 🙂
למה? כי הירקות נשמרים בצבע, המרקם של הקטניות נגיס והטעמים מעניינים, ליותר עומק אני מוסיפה שיטאקי יבשות.
ולמי שרוצה הקדירה הופכת אחרי לילה בתנור לחמין צמחוני טבעוני מושלם, רק להוסיף מים רותחים אחרי כמה שעות …
מה צריך?
- סיר רחב שמתאים לתנור
- 2 בצלים
- 1 כרישה רק החלק הבהיר (ללא עלים)
- 6-8 בצלצלים קטנים
- 4 תפו״א קליפה אדומה
- 1-2 בטטות בינוניות
- 2-4 גזרים
- 1 קולורבי בינוני
- 1 שומר
- 2 ראשי שום
- 4 תמרים יבשים מגולענים
- 4 פטריות שיטאקה יבשות – מושרות בקערית עם כוס וחצי מים
- קטניות מושרות – חצי כוס מכל סוג, כמובן שאפשר להחליף ולגוון אני ממליצה על: שעועית לבנה, שעועית אדומה,שעועית מש, עדשים ירוקות, חומוס
- דגנים – חצי כוס חיטה שלמה, חצי כוס גריסי פנינה
- שמן זית
- תבלינים: פפריקה מעושנת, מלח, פלפל שחור גרוס, כמון, כף גדושה סילאן ללא סוכר,
כף רוטב סויה תמרי
תהליך ההכנה:
– לקלוף ראש שום אחד, את השני נכניס בשלמותו או חצוי לסיר
– לקצוץ את הבצלים ולהכניס לסיר, לצקת כף שמן זית ולהזהיב על אש נמוכה
– את הירקות לשטוף, לקלף, ולחתוך לחתיכות גדולות
– להכניס לסיר את הירקות החתוכים
– לפזר את הקטניות והדגנים על הירקות, להכניס פנימה את התמרים
– לצקת מים רותחים עד כדי כיסוי ולהוסיף את מי ההשריה של השיטאקה
– לתבל ככפית מכל תבלין יבש חוץ מהמלח! ולצקת סילאן ורוטב סויה
– בכף עץ לערבב בעדינות את התבשיל
– לכסות ולהביא לרתיחה עדינה שזה אומר – לבשל על אש בינונית נמוכה כחצי שעה
– כעבור חצי שעה – כבר טעים, אך עדיין לא מוכן …
– לתבל במלח, פלפל ולהוסיף כוס וחצי מים רותחים ולהכניס לתנור –
אם כחמין אז למשך לילה – 8 שעות בחום 100 מעלות