חוביזה | קייטרינג טבעוני | סדנאות בישול טבעוניות | מתכונים טבעיים
  • ראשי
  • אודות
  • סדנאות בישול טבעוני
  • קייטרינג טבעוני
  • סלי פיקניק טבעוני
  • מגשי אירוח
  • מתכונים
    • סלטים טבעוניים
    • מנות עיקריות טבעוניות
    • מאכלי עדות טבעוניים
    • ג'אנק פוד
    • קינוחים טבעוניים
  • צרו קשר
  • ראשי
  • אודות
  • סדנאות בישול טבעוני
  • קייטרינג טבעוני
  • סלי פיקניק טבעוני
  • מגשי אירוח
  • מתכונים
    • סלטים טבעוניים
    • מנות עיקריות טבעוניות
    • מאכלי עדות טבעוניים
    • ג'אנק פוד
    • קינוחים טבעוניים
  • צרו קשר
חוביזה | קייטרינג טבעוני | סדנאות בישול טבעוניות | מתכונים טבעיים
  • ראשי
  • אודות
  • סדנאות בישול טבעוני
  • קייטרינג טבעוני
  • סלי פיקניק טבעוני
  • מגשי אירוח
  • מתכונים
    • סלטים טבעוניים
    • מנות עיקריות טבעוניות
    • מאכלי עדות טבעוניים
    • ג'אנק פוד
    • קינוחים טבעוניים
  • צרו קשר
  • ראשי
  • אודות
  • סדנאות בישול טבעוני
  • קייטרינג טבעוני
  • סלי פיקניק טבעוני
  • מגשי אירוח
  • מתכונים
    • סלטים טבעוניים
    • מנות עיקריות טבעוניות
    • מאכלי עדות טבעוניים
    • ג'אנק פוד
    • קינוחים טבעוניים
  • צרו קשר

חמין טבעוני

קדירה עשירה בקטניות, דגנים וירקות עם טעמים עמוקים - חגיגה לארוחת צהריים חורפית - טעימה אחרי שעתיים וחצי בתנור!

לא תתפסו אותי על חמין של כל הלילה וזה הכי קרוב שתמצאו 🙂
למה? כי הירקות נשמרים בצבע, המרקם של הקטניות נגיס והטעמים מעניינים, ליותר עומק אני מוסיפה שיטאקי יבשות.
ולמי שרוצה הקדירה הופכת אחרי לילה בתנור לחמין צמחוני טבעוני מושלם, רק להוסיף מים רותחים אחרי כמה שעות …


מה צריך?

  • סיר רחב שמתאים לתנור
  • 2 בצלים
  • 1 כרישה רק החלק הבהיר (ללא עלים)
  • 6-8 בצלצלים קטנים
  • 4 תפו״א קליפה אדומה
  • 1-2 בטטות בינוניות
  • 2-4 גזרים
  • 1 קולורבי בינוני
  • 1 שומר
  • 2 ראשי שום
  • 4 תמרים יבשים מגולענים
  • 4 פטריות שיטאקה יבשות – מושרות בקערית עם כוס וחצי מים
  • קטניות מושרות – חצי כוס מכל סוג, כמובן שאפשר להחליף ולגוון אני ממליצה על: שעועית לבנה, שעועית אדומה,שעועית מש, עדשים ירוקות, חומוס
  • דגנים – חצי כוס חיטה שלמה, חצי כוס גריסי פנינה
  • שמן זית
  • תבלינים: פפריקה מעושנת, מלח, פלפל שחור גרוס, כמון, כף גדושה סילאן ללא סוכר,
    כף רוטב סויה תמרי

תהליך ההכנה:

– לקלוף ראש שום אחד, את השני נכניס בשלמותו או חצוי לסיר
– לקצוץ את הבצלים ולהכניס לסיר, לצקת כף שמן זית ולהזהיב על אש נמוכה
– את הירקות לשטוף, לקלף, ולחתוך לחתיכות גדולות
– להכניס לסיר את הירקות החתוכים
– לפזר את הקטניות והדגנים על הירקות, להכניס פנימה את התמרים
– לצקת מים רותחים עד כדי כיסוי ולהוסיף את מי ההשריה של השיטאקה
– לתבל ככפית מכל תבלין יבש חוץ מהמלח! ולצקת סילאן ורוטב סויה
– בכף עץ לערבב בעדינות את התבשיל
– לכסות ולהביא לרתיחה עדינה שזה אומר – לבשל על אש בינונית נמוכה כחצי שעה
– כעבור חצי שעה – כבר טעים, אך עדיין לא מוכן …
– לתבל במלח, פלפל ולהוסיף כוס וחצי מים רותחים ולהכניס לתנור –
אם כחמין אז למשך לילה – 8 שעות בחום 100 מעלות

מתכונים נוספים שיכולים לעניין אתכם

לחץ כאן
נבנה על ידי פנינה ולטר - קורת גג בנייה וקידום אתרים
Call Now Button
גלילה לראש העמוד
× דברו איתי בוואטסאפ
דילוג לתוכן
פתח סרגל נגישות

כלי נגישות

  • הגדל טקסט
  • הקטן טקסט
  • גווני אפור
  • ניגודיות גבוהה
  • ניגודיות הפוכה
  • רקע בהיר
  • הדגשת קישורים
  • פונט קריא
  • איפוס