מתכון לחריימה טבעוני ויותר מדויק - קציצות הדגים של האמא המרוקאית שלי בנוסח טבעוני שזה טעים ביותר
קציצות הדגים של אמא שלי לארוחת ערב שישי, היו משגעות אותנו כבר בצהריים.
סוחבים בשקט אחת בשביל לטעום ככה מהסיר, אחת על קצה של חלה לוודא שחריף מספיק ועוד אחת
אחת בצלחת צידה לדרך – עד הסלון.
בארוחה – בשביל לזכות בקציצה האחרונה – הובטחו הבטחות, נחשפו סודות ו
והיום – ככה פותחים ארוחת שישי – קציצות בלי דג, רכות וטעימות, ברוטב מרוקאי פיקנטי ~ חריף,
עגבניות טריות, הרבה פלפלים, כוסברה ושום, כי מסורת זו מסורת, אז תעבירו ת׳חלה ושתהיה שבת של
תיאבון טעים
לקציצות:
300 גרם טופו קשה
כוס שבבי סויה
אצות וואקמה יבשות
חופן עלי כוסברה
4 שיני שום קלופות
כף קורנפלור
חצי כוס פירורי לחם
4 כפות שיבולת שועל דקה
לרוטב :
2 פלפל אדום
3 פלפל ירוק חריף
2 פלפל חריף יבש
12 עגבניות טריות קלופות
רסק עגבניות ללא סוכר
שמן ניטרלי
תבלינים : פפריקה חריפה / מתוקה / מעושנת – רצוי גם וגם, תבלין מאשיה טחון,מלח, פלפל
זעפרן – אופציונלי ומומלץ 🙂
קדם הכנה לקציצות
300 גרם טופו, חתוך חתיכות גדולות, חופן אצות וואקמה, להשרות עם מים עד כמעט כיסוי הטופו – רצוי
למשך הלילה במקרר או מינימום – 3 שעות
מתחילים כך:
בקערה: להשרות כוס שבבי סויה עם כוס מים רותחים, להשאיר לספיגת המים כ- 10 דקות, לסנן ולסחוט
היטב.
תהליך ההכנה:
לחמם תנור ל 180 מעלות
1.לסנן את הטופו המושרה ולשמור את המים בצד
2 .לטחון במעבד מזון למרקם חלק, עם חצי צרור כוסברה, 6-4 שיני שום קלופות
3 .להוציא לקערת ערבוב ולהוסיף: 2 כפות מים שנשארו מהטופו, חצי כוס פירורי לחם, 4 כפות שיבולת
שועל, כף שטוחה קורנפול ולתבל באהבה במאשיה, מלח, פלפל
4 .לערבב עם שבבי הסויה לתערובת אחידה ולהרגיש מרקם רך אך יציב, וליצור קציצות מהודקות.
5.להניח בתבנית תנור, ע״ג נייר אפייה משומן קלות ולאפות כ- 20 דקות, עד להזהבה והתייצבות
הקציצות, מומלץ להפוך ולאפות עוד חמש דקות. להוציא ולקרר.
הכנת הרוטב :
שמן פפריקה :
לפתוח פפריקה בשמן – 3-2 כפות פפריקה ב4/3 כוס שמן, לערבבב ולהניח בצד, כך שהפפריקה שוקעת.
1 .בסיר רחב ושטוח לצקת כף שמן זית, להוסיף פלפלים אדומים וחריפים חתוכים לרצועות, שיני שום
פרוסות, להקפיץ קלות במעט שמן זית
מי שרוצה להשקיע – קצת עבודה אבל הכי שווה לקלות את הפלפלים החריפים ירוקים, לקלף ולסדר על
הקציצות בתוך הסיר.
2 .להוסיף עגבניות קצוצות דק דק , או מגורדות על פומפייה לבשל מכוסה על אש בינונית כחצי שעה
3 .לאחר מכן להוסיף – שמן פפריקה, כף רסק עגבניות, כוס מים רותחים, מלח,
זעפרן, כוסברה קצוצה, להמשיך לבשל עוד כעשרים דקות
4 .להכניס אל הרוטב את הקציצות בעדינות, לנענע את הסיר קלות ולבשל על אש נמוכה
כ – 7 דקות – לא יותר!
לפני ההגשה – לפזר כוסברה טריה ולחייך