מנה צבעונית, ישראלית, מגישים עם פיתה קלויה ושמן זית.
סלט מושלם לחגיגות יום העצמאות וגם ליום יום כשמתחשק סלט קצת אחר.
גרגרי החומוס מוסיפים חלבון בכמות יפה.
אפשר לצלות את הירקות על המנגל ככה שמקבלים מכת חום וחריכה ונשארים פריכים. ואפשר על מחבת פסים לוהטת / פלנצ׳ה – הרעיון שהירקות יהיו צלויים ויקבלו מעט טעם מעושן.
מה צריך?
- 1 חציל בינוני
- 2 פלפלים אדומים
- 2 קישואים
- פלפל חריף
- 2 כוסות גרגרי חומוס מוכנים
- 1-2 לב חסה
- 1 מלפפון ירוק
- טחינה
- פפריקה מעושנת,פפריקה חריפה, שמן זית, כמון
איך?
לפרוס את החצילים לאורך או לפרוסות בעובי 1.5 ס״מ,
לפרוס את הקישואים לאורך עובי 1 ס״מ
את הפלפלים אפשר לקלות שלמים על המנגל או חתוכים לרבעים, במחבת רצוי לחתוך. להבריש במעט שמן זית את הירקות ולצלות כך שיתרכו אבל ישארו פריכים.
יוצקים לקערית 2 כפות שמן זית, חצי כפית פפריקה מעושנת, חצי כפית פפריקה חריפה,חצי כפית כמון ומעט מלח, מערבבים עם גרגרי החומוס.
חותכים את החצילים והפלפלים לחתיכות בגודל 1*1 ס״מ בערך
שוטפים היטב את החסה וקורעים לחתיכות
מצלחתים כך:
במרכז הצלחת עורמים חסה,רצועות מלפפון דקות, מפזרים מעל את הפלפלים והחצילים.
מסדרים את פרוסות הקישוא בעמידה על החסה, מפזרים מסביב את גרגרי החומוס המתובלים ויוצקים מעל טחינה גולמית או טחינה לבנה
* הסלט פיקנטי חריף – למי שמעדיף פחות אז לוותר עך הפלפל החריף ואת הפפריקה החריפה בגרגרי החומוס להחליף בפפריקה מתוקה