זאת העוגה שתסגור את ארוחת החג, או תפתח את הבוקר למחרת עוגת רושם משמחת.
כזאת שתשמח את המארחים שלכם עם קריאות התפעלות כי היא יפה וכי איך אפשר שזה טבעוני?!
וגם תרשים האורחים כי אתם ממש משקיענים 😉
חיסול ממוקד ע"י אוכלי כל, ככה זה כשהטבעונות מנצחת בצלחת!
ו…אל תגלו… הרבה רושם, קצת עבודה ❤️
מה צריך?
לבסיס העוגה :
- 1 כוס קמח מצה דק
- חצי כוס אבקת קקאו
- חצי כוס סוכר קנים
- 1 שקית אבקת אפייה
- רבע כפית סודה לשתייה
- 1 מעדן אלפרו שוקולד
- 1 כוס מיץ תפוזים / חלב סויה/ מים
- חצי כוס שמן
- כף חומץ תפוחים
- להרטבת הבסיס : חצי כוס מיץ תפוזים או ליקר
לקרם:
- 2 פחיות קרם קוקוס (ממליצה על aroy -d)
- 1 חב׳ אינסטנט פודינג וניל (80 גרם)
- 2-4 כפות אבקת סוכר
- 100 גרם שוקולד מריר
- 100 גרם אגוזי מלך קצוצים או אגוזי פקאן או בוטנים מסוכרים
לציפוי:
- 150 גרם שוקולד, תותים, קצפת
תהליך ההכנה:
לערבב בקערה את כל מרכיבי הבסיס.
לצקת לתבנית 26 מרופדת בנייר אפייה, לאפות 20 דקות בחום 180 מעלות.
להוציא ולקרר.
טיפ חשוב – הכניסו את קערת המיקסר ובלון ההקצפה למקפיא לעשר דקות, מאד תורם להקצפה יציבה של קרם הקוקוס.
בקערת מיקסר קרה להקציף 2 פחיות קרם קוקוס רק החלק המוצק לאחר לילה במקרר,
להוסיף 1 חבילת אינסטנט פודינג וניל, להקציף עד היווצרות קרם קצפתי יציב.
לטעום ולהמתיק אם לא מתוק מספיק לטעמכם – אני המתקתי בארבע כפות אבקת סוכר. להקציף דקה שתיים נוספות להטעמת אבקת הסכר.
לקצוץ 100 גרם שוקולד מריר, 100 גרם אגוזים ולהוסיף לקרם, לערבב היטב.
להרטיב את בסיס העוגה בחצי כוס מיץ תפוזים או ליקר או משקה קפה – לפי טעמכם.
***טיפ למראה חלק ומקצועי אני משתמשת בשקף על שולי התבנית, לפני שמוסיפה את הקרם ומקפיאה.
לצקת את כל הקרם וליישר
להכניס להקפאה לשעה וחצי עד לילה שלם
לאחר מכן, להמיס 150 גרם שוקולד מריר ולצקת על הקרם.
קישוט – תותים, קצפת וכל מה שאוהבים