ממולאים. איזו מילה מחממת זאת, נכון?
ממולאים. איזו מילה מחממת זאת, נכון?
תמיד בקטע חורפי, משפחתי עם רוטב.
לא פגשתי מישהו שממש לא אוהב ממולאים, אולי יותר, אולי פחות, אבל אי אפשר לא להתחבר למנה המחבקת הזאת.
ממולאים זה חורף וזה בית וזאת אמא שלי שמעמידה סיר ממולאים, הכי פשוטים והכי מיוחדים.
אהבתי ממולאים לשישי בערב, לפעמים עלי כרוב ממולאים והרוטב פיקנטי חמצמץ, לפעמים חצילים שזו הגרסה שלה למפרום, ולפעמים פלפלים.
כולם סביב השולחן, מבול בחוץ, והיא מרימה את מכסה הסיר המהביל ואני רואה אותה מבעד לאדים, נראתה כמו קוסמת 🙂
הפלפלים הממולאים שלה – תמיד הירוקים הבהירים, הכי גדולים שיש, דחוסים להתפקע ומושקעים ברמה כזאת שלפני הבישול הייתה מטגנת אותם מעט, מסירה את הקליפה הדקיקה ואז מכניסה לסיר הרוטב לבישול איטי.
המתכון שלי אחר, פלפלים צבעוניים, מילוי מגוון, אבל הרוטב של אמא 🙂
מה אניהאוהבת בממולאים? שאפשר להחביא בפנים הרבה דברים טובים, שהירק נותן טעם למילוי וגם לרוטב, שזה סיר של בישול איטי ושהכי טעים למחרת ואפילו יומיים אחרי.
מה צריך?
10 פלפלים בינוניים אדומים וצהובים
למילוי:
חצי כוס אורז בסמטי
רבע כוס עדשים כתומות
רבע כוס קינואה
חצי כוס בורגול דק / עבה
חצי כוס שבבי סויה יבשים
בצל בינוני
קישוא קטן מגורד
4-6 שיני שום קצוצות דק דק או כתושות
2 גבעולי סלרי קצוצים דק
חצי צרור פטרוזיליה קצוצה דק
מלח, פלפל שחור גרוס טרי, כמון, פפריקה מעושנת
כף רוטב סויה
2 כפות רסק עגבניות
לרוטב:
1 קופסא (260 מ"ל) רסק עגבניות
2 עגבניות בשלות קלופות וקצוצות
6 שיני שום קלופות
מלח, פלפל, סוכר, פפריקה חריפה, שמן זית
תהליך ההכנה :
משרים בקערה עם הרבה מים את האורז, בורגול, עדשים, קינואה למשך שעה – שעתיים.
משרים את שבבי הסויה במים רותחים כעשר דקות, סוחטים היטב היטב ומניחים בצד
שוטפים את הפלפלים וחותכים לרוחב את החלק העליון, מוציאים את העוקץ ככה שנשאר מכסה עם חור במרכז, מנקים את הפלפלים מגרעינים.
מסננים את מרכיבי המילוי, שוטפים תחת מים זורמים ומנערים מהמים.
מכניסים לקערה ומוסיפים את השום,הפטרוזיליה, בצל, סלרי וקישוא.
מוסיפים את שבבי הסויה הסחוטים
מתבלים בנדיבות, מוסיפים רסק עגבניות ומערבבים.
ממלאים כל פלפל עד 3/4 מגובהו, להשאיר מקום לאורז והחברים, לא לדאוג – הפלפל יתמלא מלא!
מכסים כל פלפל במכסה שלו, מסדרים בסיר לא עמוק מידי .
בקערה מערבבית את חומרי הרוטב חוץ משמן הזית,
ומוסיפים מים – פשוט ממלאים את קופסת רוטב העגבניות פעמיים.
יוצקים את הרוטב בעדינות אל תוך הסיר מסביב לפלפלים.
מכסים ומביאים לרתיחה, לאחר מכן לוקחים בכף מעט מהרוטב ויוצקים על כל פלפל.
ממשיכים לבשל על אש נמוכה ביותר, כשעה ואפשר שעתיים.
לקראת סוף הבישול יוצקים מעט שמן זית על הפלפלים, מפזרים עלי סלרי קצוצים.
משאירים מכוסה לפחות חצי שעה לפני שאוכלים.
- למנה ללא גלוטן – לוותר על הבורגול ולהגדיל מעט כמויות של אורז, עדשים, קינואה