גם ריח קינמון משכר בכל הבית, גם ביס מתפצפץ, גם ניצול תפוחים נטושים בקערת הפירות, גם מחמאות - מאפה כל כך מתגמל על מינימום עבודה. וואלה - ממש שווה!
הכמות למאפה שטורדל אחד ארוך
מה צריך?
- 2 דפי פילו מופשרים
- שמן קוקוס מזוכך / לא מזוכך אם טעם וניחוח קוקוס לטעמכם
2 תפוחי עץ. רצוי ירוקים מסוג גרני סמיט אבל כל תפו"ע יתאים - 2 כפות סוכר קנים
- כפית קינמון
- כפית קורנפלור
- מיץ מחצי לימון
- כפית תמצית וניל
- אגוזים/ צימוקים לבחירה
* אופציה – כף קמח שקדים -מונע הרטבה של דף הפילו מהמילוי ושומר על מאפה ממש קרספי למי שמעדיף כך
איך?
מחממים תנור ל 190 מעלות
חותכים את תפו"ע לקוביות, מקפיצים במעט שמן במחבת עד ריכוך קל, מוסיפים סוכר, קינמון ומיץ לימון.
מערבבים רבע כוס מים וקורנפלור ומוסיפים למחבת, מבשלים כמה דקות ומכבים.
מניחים להתקרר כרבע שעה
פורשים את דף הפילו, מברישים במעט שמן,מניחים עליו דף פילו נוסף, מברישים במעט שמן.
כעת אפשר לפזר כף קמח שקדים או לוותר ולהמשיך – ממלאים בתערובת תפו"ע, מוסיפים אגוזים קצוצים. מגלגלים ומברישים במעט שמן.
מניחים בתבנית ע״ג נייר אפייה ואופים כ -20 דקות או עד שמשחים מעט
מוצאים מהתנור ומנונים להתקרר כחמש דקות, חותכים למנות ומגישים עם גלידה וניל בננה תוצרת בית.
טיפ
אצלי במקפיא תמיד יש חבילת דפי פילו, הבצק ללא שמן ומרגרינה, מתאים למאפים מלוחים ומתוקים, מאד אלגנטים לפינגר פוד וידידותי לשימוש אם שומרים על כמה כללים בסיסיים:
עדיף להפשיר את בצק הפילו לילה במקרר.
להוציא לרבע שעה בטמפ׳ החדר לפני שעובדים איתו
לכסות במגבת לחה את הדפים שלא משתמשים איתם או לגלגל בעדינות ולהחזיר למקרר / למקפיא.
להבריש את הפילו בשמן כדי למנוע התייבשות בזמן שעובדים, לתת קריספיות באפייה ולמנוע שברים.
למלא במלית קרה. מלית חמה – קורעת את הדפים העדינים.
אפייה בחום בינוני -גבוה