שניצת תירס - ככה האחיין שלי קורא לזה. כי זה שניצל שבכיף הופך לקציצה.
ואמא שלו קוראת לי קוסמת – כי הילד ממש אוכל את זה בלי שכנועים רבים …
הקציצת – שניצל התירס עשיר בחלבון מתאים להקפאה ותחליף שווה לשניצל תירס קפוא קנוי.
אפשר לטגן – יותר טעים וקריספי ואפשר לאפות – טעים גם.
מסוג הדברים שטוב להכין כמות גדולה, שיהיה במקפיא – לשלוף ולחמם.
מה צריך?
3/4 כוס קמח עדשים כתומות
חצי כוס קמח כוסמין לבן או קמח טף (מומלץ!) או קמח לבחירתכם.
חצי קוביית טופו מגורדת דק דק
קופסת שימורי תירס מסונן או 2 כוסות תירס קפוא
חופן פטרוזיליה קצוצה דק
כוס מים רותחים
2 שיני שום כתושות
חצי כוס פירורי לחם לציפוי, ממליצה על פירורים פשוטים ודקים
מלח פלפל, כורכום, כמון, פפריקה מתוקה או חריפה, חצי כפית סוכר
שמן לטיגון
תהליך ההכנה:
- חצי מכמות גרגירי התירס לטחון מעט במעבד מזון או בלנד מוט.
- מערבבים בקערה את הקמחים עם התבלינים.
- מוסיפים לקערה מים רותחים ומערבבים היטב.
- מוסיפים את כל גרגירי התירס והפטרוזיליה לקערה ומערבבים היטב.
- מכינים קערה קטנה עם פירורי הלחם.
- בידיים מעט רטובות או משומנות לוקחים כף מהתערובת ומצפים במעט פירורי לחם, מעגלים לצורת שניצל / לביבה לא מאוד דק, מסדרים במגש.
- מחממים 2 כפות שמן במחבת ומטגנים דקה שתיים עד שפריך והופכים לצד שני.
- מדי פעם מנגבים את המחבת מפירורים עם נייר מטבח ומוסיפים שמן חדש.
* אפשר לאפות – יש להוסיף כף קורנפלור לתערובת, להכניס למקרר לחצי שעה לפחות להתייצבות.
ליצור צורת שניצל, לצפות בפירורי לחם, לסדר בתבנית ע״ג נייר אפייה משומן,
לזלף מעט שמו זית מעל כל יחידה, לאפות בחום גבוה 190 מעלות.
להפוך כעבור 15 דקות אפייה, לחמש דקות נוספות