ריזוטו בעשר דקות. ריזוטו בלי חמאה. ריזוטו מאורז בסמטי.
אף איטלקי לא היה חותם לי על זה, או מסכים שאגיד ריזוטו לידו.
אבל אני כאן ואיטליה רחוקה, זאת מנה של מסעדה בקטע כזה מפנק, קרמית ונגיסה עם טעמים עמוקים של פטריות, מנה של לאכול עם כף ולחייך. מנה מושלמת בערב קר וגם לניצול שאריות אורז.
אז הוא מזויף, אז מה? טעים לנו 🙂
מה צריך?
2 כוסות אורז בסמטי לבן מבושל ומוכן לאכילה
1 בצל גדול או כרישה רק החלק הלבן
חבילת פטריות שמפיניון טריות ואו גם פטריות טריות אחרות – מומלץ לערבב
1 גבעול בצל ירוק
6 יח׳ פטריות שיטאקי יבשות
4 שיני שום קצוצות (לא כתושות)
2 כפיות שמרי בירה
כוס וחצי חלב סויה ללא סוכר או כוס וחצי חלב קוקוס
מלח, פלפל, אגוז מוסקט
תהליך ההכנה:
להשרות את פטריות השיטאקי בקערית ולצקת כוס מים רותחים ולכסות. מדגישה מעכשיו – לא לזרוק את מי ההשרייה!
בסיר רחב ושטוח לטגן קלות בצל קצוץ בכף שמן זית או שמן קוקוס מזוכך. הבצל צריך להיות בהיר ורך ולא זהוב או שחום חס וחלילה
לחתוך את הפטריות הטריות לארבע או אם קטנות אז לחצי, להוסיף למחבת ולערבב קלות,
לסחוט את השיטאקי היטב, לחתוך לרצועות ולהוסיף אל הבצל והפטריות, להוסיף את שיני השום הקצוצות ולערבב.
מוסיפים החלב ואת מי ההשרייה של השיטאקי – ומביאים לרתיחה.
ועכשיו – מוסיפים את האורז והתבלינים ובוחשים פעם אחת ומבשלים על אש נמוכה עד שהאורז סופג את כל הנוזלים.
מגישים חם, זה לא טעים קר, זה יציקתי קר.
אז מגישים חם עם קישוט בצל ירוק ומפזרים מעט שמרי בירה וחולמים על איטליה היפה
לגיוון – אפשר עם או במקום הפטריות, אפונה ירוקה, אספרגוס
אפשר אורז לבן רגיל