אטריות אורז וטופו בירוק כתום
את המנה הזאת אני מכינה ב 12 דקות, כשממש אין לי זמן לקצוץ ולערבב ולעמוד ליד הסיר, הכל זמין בשלוף מהמזווה, מהמקרר, תמיד יש במקפיא ירקות קפואים שזה פתרון מעולה, זמין וחוסך זמן.
במנה יש חלבון מלא בגלל השילוב של טופו ואטריות האורז והיא ממש נהדרת לארוחת צהריים זריזה וקלילה.
הכמות מתאימה ל 2 מנות.
מה צריך?
כרבע חבילת אטריות אורז בינוניות 5 מ״מ
1 גזר גדול או שניים קטנים
חופן ברוקולי קפוא
חצי חב׳ טופו – 150 גרם
2 גבעולי בצל ירוק
3 כפות רוטב סויה,
כף וחצי סילאן
3-4 טיפות שמן שומשום
כף שמן זית
כחצי כפית שבבי צ’ילי יבש – תלוי במידת החריפות הרצויה
כחצי כפית אבקת שום יבש
תהליך ההכנה:
להשרות את אטריות האורז בקערה עם מים רותחים 7 דקות, עד כיסוי מלא של האטריות.
לערבב בקערה קטנה רוטב סויה,סילאן,שמן שומשום, מעט שום יבש ושבבי צ’ילי ולהוסיף לתוך קערת המשרה טופו חתוך לקוביות קטנות או רצועות דקות ולערבב בעדינות ככה שהטופו יספוג את התיבול.
לקלף את הגזר ועם קולפן ג׳וליינים ליצור רצועות דקיקות לסנן את הטופו מהמשרה, ולהשאיר בצד מה שנשאר ממנה.
לחמם מחבת על להבה גבוהה, לצקת כפית שמן זית ולהקפיץ את הטופו, להוסיף את הגזר והברוקולי, לסנן את האטריות ולהוסיף למחבת.
לערבב עם כף עץ, להוסיף את המשרה של הטופו ולהקפיץ בערבוב כחמש דקות.
להוסיף גבעולי בצל ירוק קצוצים ולהגיש.