קערה, כף וכוס מידה - בלי הרבה כלים בכיור ושלבי הכנה.
מתכון קל, פשוט וכיף כמו שאני אוהבת, עם טיפים שיעזרו להצליח בטוח.
בלי מעדן אלפרו, בלי בננה, בלי מי חומוס, עוגה כזאת מחומרים שיש בבית.
אז תקשיבו לי… תכינו עכשיו ויש בצ׳יק צ׳אק עוגה לשַׁבָּת
* הכמות מתאימה לשתי תבניות אינגליש קייק סטנדרטיות או אחת גדולה או 16 מאפינס
מה צריך?
- 2.5 כוסות קמח כוסמין לבן או קמח לבן מנופה
- 3/4 כוס סוכר קנים (אפשר יותר לאוהבי המתוק)
- שקית אבקת אפייה
- 2 כפות קקאו
- כפית שטוחה סודה לשתייה
- כוס מיץ תפוזים (סחוט / פריגת)
- חצי כוס שמן קנולה
- חצי כוס חלב סויה (כל חלב צמחי)
- 2 כפות תמצית וניל
- כף חומץ תפוחים או רגיל
- 200 גרם שוקולד מריר, גם לתוך העוגה וגם לציפוי
איך?
לחמם תנור ל 175 מעלות
בקערה לערבב את כל החומרים היבשים
להוסיף את החומרים הרטובים
לערבב עד להתגבשות תערובת חלקה, לא לערבב יותר מידי!
לצקת לתבנית משומנת, לפזר כ 100 גרם שוקולד קצוץ או שוקולד צ'יפס, להשקיע בבלילה.
לאפות כ 25 דקות – להימנע מאפיית יתר.
לציפוי: להמיס במיקרוגל 100 גרם שוקולד עם רבע כוס חלב סויה, להוציא ולערבב היטב, להוסיף כף שמן קוקוס.
לציפוי סמיך ובטעם מפתיע – ניתן להוסיף 2 כפות חמאת בוטנים… כך ציפיתי את המאפינס.
למיני מאפינס מומלץ לאפות בכוסות אספרסו מקרטון, נוח לקלף ויוצא מקסים בהגשה!
אפייה של מאפינס כ 15 דקות – כדאי לבדוק עם קיסם.
ככלל זמני אפייה משתנים מתנור לתנור